dinsdag, 04 oktober 2016 19:24

Landelijk Bluesharpfestival in De Hommel

Vlaardingen - Een meer bluesy instrument dan de mondharmonica is nauwelijks te bedenken. Deze bluesharp, in jargon, staat aanstaande zaterdag 8 oktober centraal in muziekcafé De Hommel aan de Schiedamseweg. Uit heel het land komen bluesharpspelers naar Vlaardingen voor een hele middag vol workshops. ´s Avonds spelen er twee professionele bands, om de vele mondharmonicaspelers te begeleiden.

Junior Wells, Big Walter Horton, Little Walter, Sonny Boy Williamson en Kim Wilson; het zijn maar een paar van de grote meesters door wie bijna elke bluesharpsolist is beïnvloed.

Begeleiding

De workshops worden begeleid door Harbert Grezel uit Groningen, die jaren lang in The Blues Kings speelde. 's Avonds laten de deelnemers het publiek horen wat ze overdag hebben geleerd, begeleid door een akoestische of versterkte band.
"Om de optreden zo gevarieerd mogelijk te maken," zegt organisator en uiteraard zelf bluesharpspeler Peter Brokx, "mag Iedere deelnemer vijf nummers, en ook graag de toonaarden, aanleveren, waaruit er twee of drie worden gekozen. Spelers moeten hun eigen microfoon meenemen, maar wie meedoet, krijgt een gratis bluesharp.

Carlo Reijs

"Het festival wordt zaterdag voor het eerste gehouden," zegt Peter Brokx, "maar als ik zie hoeveel aanmeldingen we nu al hebben, wordt het een enorm succes. Ik sluit dan ook niet uit dat dit een jaarlijks festival gaat worden. In het bijzonder wil ik nog Carlo Reijs noemen. Hij speelde en toerde jaren lang met bands als Tip On In en Shufflin' Feet, en heeft ons en heel veel andere harpspelers geïnspireerd en lesgegeven.

Programma

Locatie: Muziekcafé de Hommel, Schiedamseweg 37, Vlaardingen
Workshops: van 13.30 tot 17.00 uur.
Meespelen met begeleidingsbands: vanaf 19.30 uur.
Toegang: de hele dag gratis, ook voor bezoekers.
Muzikanten van tevoren aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Landelijk Bluesharpfestival in De Hommel

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws