vrijdag, 23 september 2016 22:50

Landelijk intocht Sinterklaas in Maassluis ligt op stoom

Maassluis - Maassluis is zich aan het opmaken voor de landelijke intocht van Sinterklaas. Op zaterdag 12 november vaart de Goedheiligman met zijn pieten de prachtige haven van Maassluis binnen, waarna de burgemeester hem op de kade van harte zal verwelkomen.

Burgemeester Edo Haan is vereerd en blij dat Sinterklaas heeft gekozen voor Maassluis, de stad die zo mooi gelegen is aan de Nieuwe Waterweg. “Wij gaan ervoor om er een mooi kinderfeest van te maken en Maassluis als stad in het zonnetje te zetten”.

De organisatie van het feest is in volle gang en vordert gestaag. Hierbij zijn wij als gemeente druk in gesprek met alle partijen die zich inzetten rondom het feest. Ook wordt er gesproken met partijen die hebben aangegeven te willen demonstreren tijdens de intocht. Het is voor ons belangrijk te luisteren en gehoor te geven aan in wat er in de stad en elders in het land leeft. Op deze manier proberen wij de intocht in goede banen te leiden zodat het een feest voor iedereen wordt.

Zo is er het plan tijdens het bezoek van Sinterklaas om een tentoonstelling te houden met alle informatie en de historie over het Sinterklaasfeest. Ook is er gesproken over het aanbieden van lespakket op basisscholen. Zo is er verkennend gesproken met Nederland Wordt Beter die zich richt op educatie en een bestaand lespakket aanbiedt. Vanuit de gemeente is aangeboden intermediair te zijn tussen hen en de directies van basisscholen. Het is uiteraard aan de scholen zelf of zij van het aanbod gebruik willen maken. De gemeente zal verder met alle partijen die zich melden in gesprek gaan om te kijken of zij een bijdrage kunnen leveren om van het feest een succes te maken.

Landelijk intocht Sinterklaas in Maassluis ligt op stoom

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws