vrijdag, 27 februari 2015 21:54

Landskampioen op bezoek in Maassluis

Door: Remco Langedijk

Grootmacht SV Spakenburg is de volgende tegenstander in de strijd van Excelsior M. tegen degradatie. SV Spakenburg bekleed momenteel de derde plaats op de ranglijst, maar wat betreft verliespunten staat het zelfs nog een plaats hoger. De achterstand op koploper Kozakken Boys bedraagt momenteel zes verliespunten. Door de vele afgelastingen is de stand in de Topklasse momenteel scheef. Hekkensluiter Excelsior M. heeft na het gelijke spel van vorige week vier punten achterstand op de dertiende plaats. De plaats die recht geeft op nacompetitie.

De regerend landskampioen heeft in spits Kees Tol een garantie voor doelpunten. Hij maakte er dit seizoen al 20, dat is één minder dan de gehele productie van Excelsior M. Toch won Excelsior M. dit seizoen van 'de blauwen'. In Spakenburg ging Excelsior M. met een 1-2 zege aan de haal en deze driepunter was geen eens onverdiend te noemen. Kees Tol bracht de thuisploeg nog wel aan de leiding, maar via Niels Redert en Vincent van den Berg boekte Excelsior M. de tweede zege van het seizoen. In die wedstrijd kreeg Excelsior M. het goede gevoel weer terug na de dramatische competitiestart. Ook vorig seizoen tijdens het debuut van Excelsior M. in de Topklasse werd gewonnen van Spakenburg. In Maassluis was Kevin Vink destijds de matchwinnaar. De uitwedstrijd in dit seizoen 2013-2014 ging wel verloren.

Zaterdag zal het echter een compleet andere wedstrijd worden. Spakenburg is dubbel gewaarschuwd, want vorige week werd ook verloren in de regioderby van Sparta Nijkerk. Om in de race voor de titel te blijven kunnen ze zich niet opnieuw puntverlies veroorloven. Excelsior M. keerde met gemengde gevoelens terug uit Rijnsburg vorige week. Excelsior M. was in de tweede helft de betere ploeg, kreeg veel meer grote kansen, maar verzuimde zichzelf te belonen met drie punten. Een beloning die tegen Spakenburg toch wel weer noodzakelijk is om zicht op handhaving te houden. Het is eindelijk te hopen dat het een keer meegaat zitten voor de mannen van Agterberg en Rasens. Dat de bal een keer via de binnenkant paal of onderkant lat in het goal verdwijnt in plaats van vorige week twee keer uit het doel. Daarnaast mist Excelsior M belangrijke spelers als Niels Redert en Marciano Bruma die geschorst zijn vanwege makkelijk gegeven kaarten in de uitwedstrijd bij IJsselmeervogels. Gelukkig beschikt Cesco Agterberg over een brede selectie, waaruit hij ongetwijfeld weer een sterke ploeg op de been gaat brengen.

De wedstrijd start om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer Sebastian van Wijk uit Nieuw-Lekkerland.

www.waterwegsport.nl

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws