zondag, 31 januari 2016 22:59

Lange Haven Plus project gaat nu echt van start

De hekken staan er al een tijdje en ook zijn er al maanden allerlei activiteiten van Boskalis aan de Lange Haven. Maar maandag vanaf 7:00 uur begint het 'echte werk'. Er komen in totaal zo'n 30 pontons te liggen met een totale lengte van 200 strekkende meter (op 500 meter kade!) in de Lange Haven. Op PopUpTv is deze week de tweede aflevering te zien van Lange Haven Plus Tv met daarin: de informatieavond van afgelopen maandag en een interview met Irene van Oudenniel, omgevingsmanager van Boskalis.

Vanaf 8 februari start het eerste 'treintje': een opvolging van werkzaamheden langs en op de kades vanaf verschillende pontons.   

Hier de eerste aflevering van Lange Haven Plus Tv:

 

 

VIDEO: Lange Haven plus aflevering 1Eerste aflevering van een maandelijks programma waarin we u op de hoogte brengen en houden van de ontwikkelingen rond het project Lange Haven plus. We geven u een kijkje achter de schermen bij de werkzaamheden op één van de mooiste plekken van Schiedam.Met in deze aflevering:Het herstel van de beurssluis, we vroegen aan ondernemer Michael Boekholt van Café de Beurs Schiedam wat zijn ervaringen zijn met de werkzaamheden bij de beurssluis.Op 15 september zetten burgemeester Cor Lamers en de algemeen directeur van Boskalis Pim van de Knaap hun handtekening onder de overeenkomst van het project Lange Haven Plus. Meteen daarna begonnen ook de voorbereidende werkzaamheden. Het echte, zichtbare werk begint eind januari 2016.Bijzonder aan dit project is dat er maar liefst 17.000 meter aan schroefpalen geplaatst worden, in en achter de kademuren. Deze muren hoeven dan niet volledig gereviseerd te worden; de dragende rol die de kademuren nu vertolken, valt weg na het plaatsen van de palen. Op de palen zal beton worden gestort dat de druk moet verdelen. Dit heeft tot voordeel dat de bestaande kades kunnen blijven bestaan.In krap anderhalf jaar wordt in totaal twaalfhonderd meter kade aangepakt. Op een manier die niet alleen de kademuren en het draagvermogen van de kades herstelt, maar die ook een plus geeft aan het project. De voorzieningen voor de schepen in de Lange Haven worden waar mogelijk ondergronds gebracht.Een eerste spannende gebeurtenis was de tijdelijke verhuizing van de historische woonschepen van de Lange Haven naar de Florijnhaven.Daarna startten de baggerwerkzaamheden. Duikers controleerden onder water de staat van de kades.Eind januari kunt u de tweede aflevering van Lange Haven Plus Tv tegemoet zien. Heeft u vragen of opmerkingen? Mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Haven Plus vind u ook op Twitter (https://twitter.com/kadeslangehaven)en Facebook (https://www.facebook.com/LangeHavenPlus)Geproduceerd door Dubbelklik en Duidelijk in Beeld in opdracht van gemeente SchiedamVoice-over: Ed Koorengevel

Geplaatst door Pop Up Tv op donderdag 24 december 2015
Lange Haven Plus project gaat nu echt van start

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws