dinsdag, 11 april 2017 17:22

Lange Haven weer op de schop

Schiedam - De pas gerenoveerde Lange Haven gaat op een aantal plekken weer even op de schop.

Een woordvoerder van de gemeente Schiedam verklaart naar aanleiding van vragen van PopUpTv hierover: 'Na de realisatie van het kadeherstel en de herinrichting zijn er nog een aantal restpunten weg te werken. Een aantal van deze punten kan niet worden afgewerkt met de aanwezigheid van verkeer waardoor de Lange Haven nog een paar dagen in week 18 afgesloten wordt.

We hoorden ook dat de bestrating bij de Havenkerk er weer voor een groot gedeelte uit gaat vanwege aanpassing aan de gerenoveerde trap en voor de aanlichting van de Havenkerk.
De gemeente Schiedam schrijft hierover: 'Het klopt dat hier een stuk bestrating wordt hergelegd. De huidige natuursteen bestrating is naar de trap van de Havenkerk toegelegd. Dit gaf een plek in de straat direct voor de trap waar na regen lang water bleef staan. Door de trap aan te passen kan de bestrating nu ook goed onder afschot worden gelegd. We maken gelijk van de gelegenheid gebruik een mantelbuis te leggen om toekomstige aanlichting mogelijk te maken.

In het werk zijn we er ook achter gekomen dat het hoogte verschil tussen kade en voordeur op de smalle stukken wel erg groot was en is afgesproken de kade daar op een passend moment op te hogen langs de binnenbocht. Op dit moment zijn ze bezig om de rollaag (bovenste laag stenen die anders gemetseld zijn) van de kade af te halen om vervolgens de onderliggende muur hoger op te metselen. Daarna wordt de rollaag weer terug gemetseld. In week 18 wordt de bestrating van de straat aangepast bewoners worden hierover geïnformeerd middels een brief en borden buiten geven een waarschuwing aan belanghebbenden.
Lange Haven weer op de schop

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws