woensdag, 29 april 2015 12:10

Las- en Installatiebedrijf C.L. van Slobbe B.V. is Hofleverancier

Vandaag, donderdag 30 april ontving Las- en Installatiebedrijf C.L. van Slobbe B.V. aan de Piet Heinstraat 1 het predicaat Hofleverancier uit handen van de heer J. Smit, Commissaris van de Koning in de Provincie Zuid-Holland. Ook werd het bijbehorende wapenschild aan de gevel van het pand onthuld.

Burgemeester Lamers sprak namens het Schiedamse gemeentebestuur zijn trots uit over deze bijzondere gebeurtenis. In het jaar 1914 heeft de firma zich gevestigd in de wijk Feijenoord van de gemeente Rotterdam. In 1977 heeft de gemeente Schiedam de firma binnen haar grenzen kunnen verwelkomen. Eerst in de Spaanse Polder, later vestigde het bedrijf zich op het bedrijventerrein Vijfsluizen.

Over het predicaat
Het predicaat Hofleverancier is in 1815 ingevoerd door Koning Willem I en is samen met het predicaat Koninklijk (1806) een van de oudste Koninklijke onderscheidingen van ons land. Dit predicaat geeft bedrijven het recht om het Koninklijk Wapen te voeren, met de toevoeging "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier".

Zijne Majesteit de Koning kan het predicaat Hofleverancier toekennen aan kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de regio en in de branche. De bedrijven moeten minimaal honderd jaar oud zijn en de ondernemer(s) van onbesproken gedrag. Op dit moment mogen ongeveer 400 bedrijven zich Hofleverancier noemen, waarvan er inmiddels vier in Schiedam zijn gevestigd. Naast de firma Van Slobbe zijn dat Bloemsierkunst Rosa, firma Van den Tempel en Juwelier Verkade.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws