woensdag, 25 mei 2016 20:56

Leerlingen Business School bezoeken het bedrijf Sparta

nieuwe stadsblad

Schiedam - Business School-leerlingen van Lyceum Schravenlant brachten afgelopen week een bedrijfsbezoek aan Sparta Rotterdam. Sparta is een voetbalclub, en een goede ook, maar wel een met zo’n honderd mensen in dienst. Sparta is dus een behoorlijk fors bedrijf, met naast spelers en trainers ook een management en ondersteunende diensten.

Leerlingen konden in de pressroom vragen stellen aan twee commerciële medewerkers. Ze kwamen van alles te weten over spelerssalarissen en op welke wijze het bedrijf Sparta, naast de verkoop van toegangskaarten en jaarabonnementen, geld verdient.

Om break even te draaien (dus: geen verlies, geen winst) moet een wedstrijd ongeveer 6000 bezoekers trekken. De financiën worden verder op orde gehouden door sponsoring, verhuur en verkoop van business seats en skyboxen, verkoop van spullen via de fan-shop en door verkoop van talenten uit de jeugdopleiding te geschieden.
Sparta werd dit jaar kampioen van de Jupiler League en dat vertaalt zich gelijk in veel meer inkomsten: Business School-leerlingen leerden dat het budget voor volgend jaar stijgt van 5 naar maar liefst 10 miljoen euro.

Lyceum Schravenlant is een Schiedamse school voor havo en vwo, met naast de gewone schoolvakken ook voor de regio bijzondere richtingen zoals bijvoorbeeld de Business School en BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij).

Leerlingen Business School bezoeken het bedrijf Sparta

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws