donderdag, 01 juni 2017 18:04

Leerlingen organiseren feest op Spieringshoek

nieuwe stadsblad Schiedam - Leerlingen met het vak Management & Organisatie in hun pakket op Spieringshoek starten in 4 HAVO een bedrijfje op. Zij bedenken een product of dienst om te verkopen, maken hiervoor een ondernemingsplan en voeren dit plan vervolgens uit. Eén van de plannetjes was de organisatie van een feest.

Schiedam - Doel van dit alles is om te leren ondernemen en omzet te genereren. Initiatieven die dit schooljaar op Spieringshoek zijn opgezet en uitgevoerd door leerlingenbedrijfjes zijn onder andere reclame maken, controllers van Playstations repareren, het maken van schaafijs, ontwerp en productie van gymshirts en de organisatie van een Fifa-voetbaltoernooi.

Shania Scheffers, Demi Feenstra, Max de Haes en Ruben Keemink hebben met hun onderneming een schoolfeest georganiseerd voor leerlingen van de derde tot en met de zesde klas. Dat vond 24 mei plaats.
De leerlingenraad en verschillende docenten waren nauw betrokken bij de uitvoering van het schoolfeest. De leerlingen hadden aan alles gedacht: kaartverkoop, beveiliging en begeleiding van de DJ's, zodat het feest soepel verliep. De line-up van DJ's viel goed in de smaak bij de leerlingen. Het feest werd afgesloten met de welbekende DJ's Diaz & Bruno.

'Jong Ondernemen' is een mooi initiatief om de leerlingen te laten ervaren wat er allemaal komt kijken bij het starten van een eigen bedrijf.
Leerlingen organiseren feest op Spieringshoek

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws