woensdag, 17 december 2014 14:12

Leerlingen Taaltuin winnen kookbattle in Markthal!

De leerlingen van Brede Openbare Basisschool De Taaltuin mochten gisteren als één van de twee finalisten van de Very Vega Christmas Challenge deelnemen aan de kookbattle in de Markthal in Rotterdam. EN ZE HEBBEN GEWONNEN! PopUpTv was erbij en binnenkort zie je de uitgebreide reportage bij ons.

Samsam en Topkokkies organiseren de Very Vega Christmas Challenge, een kookwedstrijd voor leerlingen in groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Scholen kunnen samen met hun leerlingen in november het lekkerste vegetarische kerstrecept opsturen.

Hip

Een vegetarisch gerecht meenemen naar het kerstdiner in de klas geeft volgens Samsam en Topkokkies een duidelijk signaal af: vega eten is hip, lekker en duurzamer!

Samsam
Samsam zet zich sinds 1975 in om kinderen te leren dat we samen verantwoordelijk zijn voor een duurzame wereld. 'Nederlandse kinderen leven in een internationaal georiënteerde maatschappij. Om je positie als jonge wereldburgers te kunnen begrijpen zijn inlevingsvermogen, kennis, inzicht en vaardigheden nodig.' Om dit te bereiken biedt Samsam journalistiek-educatief lesmateriaal aan voor kinderen van 9 tot 13 jaar in de vorm van een tijdschrift, een website, nieuwsbrieven en lesmateriaal.

Topkokkies
Topkokkies wil jongeren inspireren tot het maken van een bewuste keuze over voeding. Door samen te koken en te eten blijkt dat jongeren hier meer over leren en deze kennis ook mee naar huis nemen. De Topkokkies battle is een van de onderdelen uit hun programma en richt zich op kinderen van de basisschool.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws