dinsdag, 03 maart 2015 11:11

Leerzame en leuke activiteiten in Week van het Geld

De jaarlijkse Week van het Geld wordt gehouden van 9 tot en met 13 maart 2015. Het doel van deze landelijke projectweek is kinderen en jongeren bewust(er) te maken over geld.

Tijdens deze week zijn er activiteiten die in het teken staan van geld. Deze activiteiten kunnen plaatsvinden op school, maar ook op de bso of thuis. Verschillende televisieprogramma's sluiten aan bij het thema; op de website www.weekvanhetgeld.nl staan ook activiteiten die kinderen en ouders thuis of op internet kunnen doen.

Activiteiten in Maassluis

Speciaal voor jongeren en kinderen in Maassluis organiseert de gemeente Maassluis samen met jongerenwerk, CJG en de Rabobank leerzame en leuke activiteiten. De gemeente heeft onder andere de basisscholen en de scholen voor voortgezet onderwijs een theatervoorstelling aangeboden.

Theatervoorstelling

De basisschoolkinderen kunnen onder schooltijd naar de theatervoorstelling 'Omgaan met geld' door Mike-E en Spike-Y in theater Koningshof. Met de interactieve show worden kinderen spelenderwijs betrokken bij het thema en zijn zij op een leuke manier bezig met financiële educatie.

Gastlessen

Scholen kunnen ook gebruik maken van het aanbod van de Rabobank voor gratis gastlessen 'Leren omgaan met geld'.

Huiskameravond

In samenwerking met het CJG wordt dinsdag 10 maart 2015 van 19.30 tot 21.00 uur in InBlik een huiskameravond over financiële opvoeding 'Goed met geld' gehouden. Deze avond is voor ouders met kinderen op het voortgezet onderwijs. Onderwerpen als onder andere financiële opvoeding, zakgeld, kleedgeld en bijbaantjes komen uitgebreid aan bod.

Na schooltijd activiteiten

Daarnaast zijn er na schooltijd activiteiten bij het jongerenwerk. Op maandag 9 maart 2015 van 19.00 tot 21.30 uur krijgen jongeren van 15 tot en met 20 jaar in InBlik uitleg over belastingaangifte en belastingteruggave en vervolgens kunnen ze er zelf mee aan de slag op de computer. Ook is er op maandagavond 9 maart in Inblik voor deze leeftijdsgroep de interactieve voorlichting door een jongerencoach over schulden en omgaan met geld.

Hagelslag 4 ever

In de jongerenbus Route25 wordt woensdag 11 maart 2015 van 16.00 tot 17.00 uur de film 'Hagelslag 4 ever' vertoond voor jongeren van 10 tot en met 12 jaar. De film draait op locatie Palet, Josef Israellaan. Na de film is er een gesprek en discussie.

Edgie the movie

Op donderdag 12 maart 2015 wordt van 16.00 tot 17.00 uur de film 'Edgie the movie' vertoond voor jongeren van 15 tot en met 18 jaar op locatie Cruyff Court, Haydnlaan. Na afloop worden aan de hand van vragenlijsten en stellingen gediscussieerd.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws