maandag, 08 mei 2017 14:53

Leerzame Week van het Water in Schiedam

Schiedam - Tijdens de Week van ons Water van 12 tot 21 mei kun je van alles beleven en te weten komen over schoon en gezond water in en rond je huis. Er zijn leuke uitjes en wel negen fietsroutes langs bijzondere waterpunten!

Bestuurders trappen zaterdag 12 mei af. Zij heten het publiek de hele week welkom om een duik te nemen in de wondere wereld van drink- en afvalwater. Fascinerend, leerzaam en schoon: dát is de Week van Ons Water!

Elke dag weer wordt hard gewerkt om ons land waterveilig te houden. En om te zorgen voor voldoende en schoon water. Tijdens de Week van ons Water van 12 tot 21 mei kun je bij jou in de buurt kijken waar gewerkt wordt aan schoon en gezond water. Ook voor kinderen is er veel te doen. Je kunt binnenkijken in een rioolgemaal, ontdekken hoe drinkwater gemaakt wordt, waterbeestjes vangen, een waterschilderij maken of waterspelletjes doen.

Wat kun je in Schiedam doen?
Op zaterdag 13 mei kunnen geïnteresseerden tussen 10.00 uur en 16.00 uur zelf aan de slag met water in de mini-Babberspolder. In deze miniatuurpolder kan ervaren worden wat er nodig is om in Nederland droge voeten te houden. De polder loopt onder water waarna men zelf een groot houten scheprad in beweging moet brengen om het overtollige water te spuien in een miniatuurboezem. Daarna moeten de miniatuurkeersluizen nog worden bediend om het water naar zee te laten wegstromen. Dit is een uniek watereducatieproject aan de voet van de oudste stenen poldermolen van Nederland: de Babbersmolen. Er is op meer plekken in de buurt van Schiedam wat te doen: www.afvalwaterketen.com/weekvanonswater/.

Bestuurders reizen door Delfland
Bestuurders van het Netwerk Afvalwaterketen Delfland (NAD) trappen de Week van Ons water af op vrijdag 12 mei. In het Netwerk Afvalwaterketen Delfland werken 12 gemeenten, twee drinkwaterbedrijven en het Hoogheemraadschap van Delfland samen. Ook Schiedam is aangesloten bij het NAD. Met elkaar werken alle partners dagelijks met passie en oog voor duurzaamheid en innovatie aan schoon en gezond water, voor nu en later. Samen zorgen ze dat het werken aan water betaalbaar en betrouwbaar blijft.

Leerzame Week van het Water in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws