zaterdag, 10 oktober 2015 08:24

Lekker eten en mooie verhalen over integreren

Op 8 oktober deed Schiedam voor de vierde keer mee aan het Nationale Integratiediner. Bij de ANBO kwamen zeventig mensen bijeen om lekker te eten en te praten. Schiedammers, jong en oud, homo en hetero, met en zonder beperking en afkomstig uit alle windstreken. Wethouder Mario Stam opende het diner en wees op het belang van integratie. En dat, als mensen in Schiedam komen wonen, de Nederlandse taal leren de eerste stap naar integratie is.

Onder het motto ‘Dit is mijn verhaal’ vertelden drie aanwezigen hoe zij met wilskracht en doorzettingsvermogen hun eigen plek in de maatschappij hebben veroverd. Een ‘coming out story’ en de verhalen van een migrant en een ex-psychiatrisch patiënt bleken verrassend veel overeenkomsten te hebben. De weerstand en discriminatie die zij (hebben) ervaren, hoe ze zelf ‘uit het dal zijn geklommen’ en krachtige, zelfbewuste personen zijn geworden.

Aan de eettafels werden de drie verhalen verder uitgediept met eigen ervaringen en tot een gezamenlijk verhaal gedicht. Aan het eind van de avond werden deze gedichten voorgedragen.

Het Schiedams Integratiediner is georganiseerd de ANBO, Pameijer, Stichting Meredia, Vluchtelingenwerk Maasdelta, Stichting Aanzet, SWS Welzijn, de Cultuurscouts en de gemeente Schiedam.

Lekker eten en mooie verhalen over integreren

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws