zaterdag, 28 maart 2015 14:29

Lente kunst workshop voor kinderen

In 'Ruimte in Beweging' wordt een 5-daagse workshop gegeven voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar. De workshop getiteld "Spring of Art" (Lente kunst) wordt gegeven door professionele kunstenaars.

Geef uw kind de kans om zijn of haar eigen affiniteit te verkennen met diverse kunstexpressies. Wat vindt hij of zij het leukst... beeldende kunst, dans & choreografie, muziek & zang of film & digitale fotografie?
De workshop wordt gehouden van 4 tot en met 8 mei 2015 van 10.00 uur tot 17.00 uur De kosten zijn € 10 per dag. (minimale inschrijving 3 dagen).
Ruimte in Beweging is gevestigd aan de Boterstraat 81 in Schiedam.

De workshop wordt gegeven door Mali Klein (beeldende kunst – NL/IL), Anka Majcher (dans – NL/PL), Liat Magnezy (choreografie – NL/IL), Ruben Scholten (muziek – NL), Maita Augustin (zang – NL), Joost van Veen (film – NL) en Richard Kok (concentratieoefeningen & slackline – NL).

Visual art with Mali Klein
'Talking Heads' is een project waarbij de kinderen een 3-dimensionaal hoofd van papier gaan maken. Het thema is 'lente', dus vrolijke, zonnige kleuren en veel expressie. De kinderen beginnen met een ballon, waarop een eerste laag papier wordt aangebracht (papier-maché). Daarna gaan de kinderen hun eigen papierpulp maken van diverse papiersoorten en kleuren. Met de diverse kleuren pulp wordt een gezicht op bedekte ballon geboetseerd. Alle werkstukken zullen aan het plafond gehangen.

Filmen met Joost van Veen
Binnen deze workshop ga ik met de kinderen op een speelse manier met het thema transformatie de magie van animatie verkennen. Animatie betekend letterlijk 'leven geven'; vergelijkbaar met wat de lente met de natuur doet. We gaan korte filmpjes maken met verschillende technieken zoals plakken, fotocollage en tekenen.

Muziek met Ruben Scholten en zingen met Maita Augustin
De kinderen zullen in deze week kennis maken en bezig zijn met het maken van hun eigenlied. Wat hierbij komt kijken is tekst maken, improvisatie, ritme, melodie en harmonie. Waarbij het doen, spelplezier en expressie het belangrijkste zijn. Per dag wordt er met de gehele groep en kleinere groepen gewerkt. Maita gaat aan de slag met zang, melodie en tekst. Ruben neemt de muzikale educatieve kant voor zijn rekening, o.a. ritme en harmonie. We sluiten de week af met een presentatie.

Dansen met Anka Majcher en Choreografie met Liat Magnezy
In het eerste deel van de workshop zullen de kinderen worden geïntroduceerd met de hedendaagse danstechniek. Tijdens deze les zullen zij het plezier ervaren hoe fijn het is om vrij te bewegen in de dansruimte. Ook leren zij over de kalmte die nodig is om op een geconcentreerde manier te werken bij het verkennen van de oefeningen op één plek. Vervolgens zullen zij kennis maken met het proces van het creëren van een dansvoorstelling. Zo zal het creëren van de afzonderlijke solo's geïnspireerd worden door voorjaarsmuziek, objecten, teksten, tekeningen, foto's ect. De cursisten zullen hun solo's zoveel mogelijke combineren met duetten, trio's en kwartetten zodat deze samenkomen tot een choreografie.

De workshops worden gegeven in het Engels en Nederlands
Voor meer informatie of inschrijving stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws