donderdag, 14 april 2016 23:57

Lezing Code Geel over seksuele moraal

Schiedam - Op zondagmiddag 17 april om 15:00u. zal in Theatercafé ’t Spul Hoogstraat 92 te Schiedam de lezing "Code Geel" worden gegeven.

Jan-Willem Verkaik en Sietske Altink nemen je mee naar het verleden onder meer het historische Rome en zij vertellen over diversiteit, seksualiteit en stigmatisering in vroegere tijden. Deze middag heeft als doel om u mee te nemen in een boeiende reis langs historische samenlevingen en hun specifieke gedragscodes. Tijden waarin mensen anders tegen dingen aankeken dan nu of misschien niet zo heel veel anders. Laat uzelf verrassen door deze twee professionele sprekers.

In de presentatie komt onder meer aan bod: Hoe werden groepen zoals homoseksuelen en ‘lichte wiven’ behandeld? De heer Verkaik verzorgt de historische inleiding van de prehistorie tot de veertiende eeuw. Het publiek kan daarbij deelnemen aan een leuke quiz. Mevrouw Altink neemt het na de pauze over en vertelt onder meer over hoe de kleur geel een sleutelrol speelde in het stigmatiseren van joden en deernen in de Late Middeleeuwen. Zij is voor de gelegenheid uitgedost in een stigmatiserend kostuum.

Deze presentatie is mede mogelijk gemaakt door de LHBT gemeenschap van Schiedam en de gemeente Schiedam.

Iedereen is van harte welkom: hetero's, lesbiennes, homo's, bi's, transgenders, en iedereen in dubio. De toegang is gratis.

Lezing Code Geel over seksuele moraal

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws