dinsdag, 07 februari 2017 08:22

Lezing en signeersessie schrijver Jacques Vriens in Schiedam

Schiedam - Op uitnodiging van het Schiedams Boekhuis komt Jacques Vriens naar Schiedam! Op 22 februari van 11.00 tot 13.00 uur geeft hij een korte lezing met aansluitend een signeersessie. De toegang is gratis. Zorg dat je het boek bij je hebt om te laten signeren door de schrijver zelf!

Het nieuwe actieboek van de landelijke boekhandelsactie ‘Geef mij maar een boek!’ is 'Achtstegroepers huilen niet' van Jacques Vriens. Vanaf 10 februari is deze moderne klassieker te koop bij het Schiedams Boekhuis voor de luttele prijs van € 2,00.

Met deze actie willen boekhandels in het hele land jongeren kennis laten maken met de klassiekers uit de jeugdliteratuur. Ieder jaar verschijnt er een ‘nieuwe’ klassieker die voor slechts € 2,00 beschikbaar zal zijn, een heugelijk feit dat met spetterende activiteiten ondersteund zal worden. Zou het niet te gek zijn als elke leerling een eigen boekencollectie op kan bouwen?

Dit jaar is er nog een extra actie gekoppeld aan ‘Geef mij maar een boek!’: er kan door leerlingen gecollecteerd worden voor stichting KiKa, via het Schiedams Boekhuis.

Het actieboek 'Achtstegroepers huilen niet'
In de groep van juf Ina is vaak gedoe, vooral over voetbal. Gelukkig is zij erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als haar leerling Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf Ina niets meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Gelukkig kan Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om het kamp, het schoolvoetbaltoernooi, of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen.

Het boek is bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury (10-12 jaar). Van het boek is in 2012 een ontroerende familiefilm gemaakt door Dennis Bots, met rollen van Hanna Obbeek, Nils Verkooijen, Eva van der Gucht en Johanna ter Steege. De film ontving De Gouden Kalf Publieksprijs en won ook internationale prijzen.

De schrijver Jacques Vriens
Jacques Vriens (1946) wilde als kind toneelspeler, schrijver of schoolmeester worden. Hij werd het uiteindelijk allemaal. Tegenwoordig staat hij niet meer voor de klas, maar toneelspelen en schrijven doet hij nog altijd graag. Vriens is onder meer bekend van zijn verhalen over Tommie en Lotje, zijn schoolromans, zijn historische boeken, waaronder het recent verschenen boek Smokkelkinderen en de series De Bende van De Korenwolf en De Kinderen van het Kattenpleintje.

Hij heeft veel prijzen in de wacht gesleept, waaronder verschillende Griffels, de Thea Beckmanprijs en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Zijn boeken Achtstegroepers huilen niet en Oorlogsgeheimen zijn verfilmd en alle twee bekroond met een Gouden Kalf. Van Tien torens diep werd een tv-serie gemaakt.

In de afgelopen veertig jaar werden ruim vier miljoen boeken van Jacques Vriens verkocht.

Lezing en signeersessie schrijver Jacques Vriens in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws