maandag, 27 maart 2017 14:44

Lezing en signeersessie van Han van der Horst over 'Rotterdam. Bruid van de Maas’

Schiedam - Op zondag 2 april, van 16:00 uur tot 17:30 uur vindt er in Jeneverie ’t Spul op de Hoogstraat 92 in Schiedam een lezing en signeersessie plaats door Han van der Horst over 'Rotterdam. Bruid van de Maas’. De toegang is gratis.

De lezing gaat over de onderlinge relaties tussen Schiedam en Rotterdam en de verschillen tussen beide steden nu en in het verleden. Na de lezing gaat Han van der Horst in gesprek met het publiek. Deze middag wordt georganiseerd door het Het Schiedams Boekhuis in Jeneverie t Spul.

Over 'Rotterdam. Bruid van de Maas':
Op de Nieuwe Maas waait je altijd een frisse bries in het gezicht, vol energie en inspiratie. Zo is het ook met deze compacte geschiedenis van Rotterdam, de stad die haar lot voor altijd verbonden heeft met de rivier. In Bruid van de Maas vertelt Han van der Horst op beeldende wijze over deze bijzondere en niet altijd gemakkelijke relatie.

Van het begin af aan beleefde Rotterdam triomfen en tragedies. De stad ontwikkelde zich met horten en stoten, met vallen en opstaan van onaanzienlijk vissersplaatsje tot de grootste haven ter wereld. Al die tijd was het niet alleen een vrijplaats voor goederen uit de hele wereld, maar ook voor ideeën. Er hangt een lucht van vrijheid in de straten, die zich door niemand heeft laten verdrijven, niet door de ketterjagers van Alva en evenmin door de bommenwerpers van de Luftwaffe. Of noem het waarachtigheid. Rotjeknor, Roffa. Tegelijk herkenbaar en elke dag anders, want nooit af. Rotterdam, voor altijd bruid van de Maas. Steek je kop in de wind. Voel de energie en de inspiratie. Han van der Horst (1949) is historicus. Hij woont en werkt op de drempel van Rotterdam, in de Schiedamse wijk Nieuwland. Van der Horst maakte naam met tal van boeken, waaronder 'Nederland. De vaderlandse geschiedenis van de prehistorie tot nu', 'De mooiste jaren van Nederland' en 'Een bijzonder land. Het grote verhaal van de vaderlandse geschiedenis.'

Lezing en signeersessie van Han van der Horst over  'Rotterdam. Bruid van de Maas’

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws