maandag, 09 februari 2015 12:10

Lezing Jan Siebelink in de Bibliotheek Schiedam

In de reeks "Schiedam leest" houdt schrijver Jan Siebelink op woensdag 18 februari een lezing uit eigen werk in de Bibliotheek aan het Stadserf 1. Ter gelegenheid van het Liduinajaar 2015 besteedt Jan Siebelink na de pauze aandacht aan J.K. Huysmans (1848-1907) biograaf van de Heilige Liduina.

Jan Siebelink (1938) werd geboren te Velp. Hij werd onderwijzer en studeerde in zijn vrije tijd Franse taal- en letterkunde. Tijdens zijn studie kwam hij in aanraking met het werk van de Franstalige schrijver J.-K. Huysmans. Diens roman A Rebours vertaalde onder de titel Tegen de keer.

Zijn grote roman geïnspireerd op zijn jeugdjaren in Velp: Knielen op een bed violen verschijnt in 2005. Siebelink bereikte met dit boek een ongekend groot publiek van een half miljoen lezers en kreeg er de AKO Literatuurprijs voor. Heruitgaven van zijn oudere werk verschenen, waaronder de twee romans die nauw samenhangen met Knielen op een bed violen: De overkant van de rivier en Engelen van het duister.

Zijn meest recente titel is het 'oerboek' Daniël in de vallei, de allereerste roman die Siebelink ooit schreef, maar die vervolgens veertig jaar in een la bleef liggen. Op dit moment schrijft Jan Siebelink aan een nieuwe roman. Woensdag 18 februari is Boekhandel Post Scriptum aanwezig voor de verkoop van boeken van Jan Siebelink.

De inloop om 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur.

Kaarten à € 10,- zijn te koop bij de Bibliotheek aan het Stadserf. Op vertoon van een geldige bibliotheekpas kosten kaarten € 7,50. De avond zelf zijn er aan de deur kaarten te koop (zolang beschikbaar). Reserveren is ook mogelijk. Bel 010 714 63 30 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fotograaf: Paul Levitton

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws