maandag, 20 februari 2017 21:50

Lezing Jolien Janzing over haar nieuwe roman Audrey & Anne

Schiedam - Ter gelegenheid van het verschijnen van haar nieuwe roman Audrey & Anne geeft Jolien Janzing een lezing in het Schiedams Boekhuis op zondag 26 februari van 16:00 tot 17:30 uur.

Tijdens haar lezing zal er ook veel beeldmateriaal te zien zijn en muziek uit die oorlogsjaren.

Gebaseerd op waargebeurde feiten en uitgebreid onderzoek vertelt Jolien Janzing in deze prachtige roman het verhaal van twee van de grootste iconen uit de 20ste eeuw en hun ouders. Hoe de keuzes van ouders invloed kunnen hebben op het verdere leven van hun kinderen en hoe een naziverleden altijd genuanceerder is dan wordt aangenomen.

Jolien Janzing (1964) is schrijfster. Janzing maakte naam met haar historische roman De Meester, over de liefde van Charlotte Brontë voor haar Brusselse leraar. Hij verscheen in het Nederlands, Frans, Duits en Engels en de filmrechten werden verkocht aan een Britse producent.

OVER AUDREY & ANNE
Herfst, 1957. Otto Frank brengt een bezoek aan de jonge filmster Audrey Hepburn in haar Zwitserse chalet. Hij wil haar overhalen zijn dochter te spelen in een film over haar leven. Lente, 1929. Er worden twee meisjes geboren die later wereldfaam zullen verwerven: Audrey Hepburn en Anne Frank. Hun levens vertonen opvallend veel overeenkomsten. Zo zijn ze beiden op jonge leeftijd gedwongen hun geboorteland te verlaten. Audrey is een telg van de Europese elite. Zij wordt naar een Engelse kostschool gestuurd terwijl haar ouders in München, Brussel en Londen flirten met de rest van de jetset – en met het fascisme. Ook de familie Frank vertrekt van huis. Noodgedwongen, als onderdeel van de enorme stroom joodse vluchtelingen. Audrey viert haar elfde verjaardag nog in het vrije Nederland waar haar moeder opgroeide. Maar als Anne elf wordt, marcheren de Duitsers er al door de straten. Ze zitten in de val.
Lezing Jolien Janzing over haar nieuwe roman Audrey & Anne

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws