Lezing over de bloeiperiode van de jeneverindustrie in Schiedam
maandag, 06 juni 2016 10:07

Lezing over de bloeiperiode van de jeneverindustrie in Schiedam

Schiedam - Zondag 12 juni verzorgt architectuurhistoricus Geert Medema van 13.30 – 14.30 uur een lezing over de Schiedamse jeneverindustrie in de tweede helft van de achttiende eeuw.

Deze periode drukt tot op de dag van vandaag zijn stempel op het Schiedamse binnenstad. Beeldbepalende gebouwen en bouwwerken kwamen tot stand en niet in de laatste plaats de Korenbeurs, een passend decor voor de winstgevende handel in jenever en aanverwante producten. De beste beschikbare architecten werden voor de bouw aangetrokken. Geert Medema vertelt over de Korenbeurs en meer kenmerkende Schiedamse monumenten uit deze periode.

Deze lezing op zondag 12 juni, vindt plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam en is onderdeel van het programma van het Jeneverfestival. De toegang gratis.

Voor vragen, of als u zich wilt aanmelden voor de lezing, kunt u contact opnemen met 010 714 6300 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Lezing over de bloeiperiode van de jeneverindustrie in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws