maandag, 05 oktober 2015 09:28

Lezing over Kunst die niet een hokje te stoppen is

Donderdag 15 oktober verzorgt Jules van der Vuurst de Vries een lezing over Outsider Art. Inloop met koffie en thee start om 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur.

In de kunstgeschiedenis zijn er ook kunstenaars die nergens bij lijken te passen, die hun eigen weg gaan en los staan van iedere stroming. Zij lappen alle regels van de kunstwereld aan hun laars en hebben een totaal eigen vormentaal en thematiek. Belangrijke Nederlandse outsider-kunstenaars zijn Willem van Genk en Jeroen Pomp.

Deze lezing is onderdeel van de reeks 'Nederlandse Kunst na 1945' die iedere derde donderdag van de maand wordt georganiseerd door de Bibliotheek Schiedam in samenwerking met het Stedelijk Museum Schiedam.

Toegangskaarten à €5,- zijn te koop bij de Bibliotheek in de Korenbeurs en bij het Stedelijk Museum Schiedam. Op de avond zelf is er ook verkoop van toegangskaartjes. Alvast plaatsen reserveren is ook mogelijk, bel 010 714 63 35 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lezing over Kunst die niet een hokje te stoppen is

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws