maandag, 09 maart 2015 11:21

Lezing over POP ART in de Bibliotheek Schiedam

Donderdag 19 maart verzorgt kunstdocent Jules van der Vuurst de Vries een lezing over POP ART in de Bibliotheek aan het Stadserf.

Deze kunststroming die ontstond in het midden van de jaren vijftig. De kunstenaars, zoals Andy Warlhol en Nederlander Reinier Lucassen haalden hun inspiratie uit het dagelijks leven: beelden uit de film- en televisiewereld, reclame, pin-ups, strips, en gebruiksvoorwerpen. Meer dan hun buitenlandse collega's hebben Nederlandse POP ART kunstenaars oog voor de politieke strekking van hun kunstproductie. De Hollandse bijdrage aan deze stroming levert een boeiende combinatie op van exotische collagebeelden en expressieve schilderkunst.

Deze avond is onderdeel van de reeks "Nederlandse Kunst na 1945" die iedere derde donderdag van de maand wordt georganiseerd door de Bibliotheek Schiedam in samenwerking met Stedelijk Museum Schiedam.

De lezing is van 20.00 - 21.30 uur. Toegangskaarten zijn voor €5,- verkrijgbaar bij de Bibliotheek aan het Stadserf en bij het Stedelijk Museum Schiedam. Op de avond zelf zijn kaarten aan de deur verkrijgbaar.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws