maandag, 16 november 2015 01:02

Lions Schiedam halen Rotterdamse lopers naar Schiedam

Aanstaande woensdagavond 18 november vindt voor het eerst een run van de inmiddels befaamde Rotterdamse Running Crew (RRC) plaats buiten haar stadsgrenzen. Lions Club Schiedam maakte deze informele hardloopclub enthousiast voor een ‘rondje’ Schiedam. Vanuit de Grote Kerk vlakbij de Grote Markt starten de 3, 6 en 9 km lopen kort na 20.00 uur. Even tevoren zal de Schiedamse burgemeester Cor Lamers de vele honderden lopers toespreken.

Na geslaagde runs als de Brandgrensrun, de Maastunnelrun nu de Molenrun, door de historische binnenstad langs de meeste van haar molens, karakteristieke panden, door steegjes, over bruggetjes en langs haar havens. Een lang lint groenverlichte lopers zal zich door de stad navigeren. Uniek om te zien. Lions Club Schiedam is trots zo veel lopers naar de Jeneverstad te krijgen en hen op deze unieke manier de binnenstad te laten zien.

De Rotterdam Running Crew, een initiatief van vijf ondernemende Rotterdammers, begon precies twee jaar geleden met als doel op bijzondere plekken in Rotterdam te rennen. Mensen in beweging brengen en houden, voor beginners en gevorderden. De Brandgrensrun vormde het hoogtepunt op 10 mei 2015 met bijna 4.000 deelnemers.

Deelname is gratis. Inschrijven kan via facebook of de website www.rotterdam-runningcrew.nl. Het is geen wedstrijd, loopplezier staat voorop.

Lions Schiedam halen Rotterdamse lopers naar Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws