dinsdag, 18 april 2017 07:48

Literair café april: Lidewijde Paris

Schiedam - Op woensdag 26 april 2017 komt Lidewijde Paris, auteur van ‘Hoe lees ik’, vertellen wat er zo leuk is aan lezen. Aan de hand van verschillende boekfragmenten behandelt zij literaire trucs en technieken en laat zij zien hoe men meer uit de leeservaring kan halen. Ook geeft zij tips voor leesclubs, scholieren, beginnende schrijver en alle andere lezers.

Lidewijde Paris is ruim vijfentwintig jaar actief in het boekenvak, als boekverkoper, etaleur, journalist, interviewer, redacteur en uitgever. Haar recensies voor Opium Radio, columns en interviews voor Vrij Nederland en haar literatuurlessen wilden hetzelfde als Hoe lees ik?: literatuur voor een breder publiek toegankelijk maken op een onderhoudende manier.

Het literair café vindt plaats op iedere laatste woensdag van de maand. Tijdens deze inspirerende literaire avonden kunnen de bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek, hun eigen leeservaringen delen en elkaar natuurlijk ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Een plaatselijke boekhandel is aanwezig voor de verkoop van boeken.

Kaarten à € 10,00 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam) zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek in de Korenbeurs, Boekhandel Post Scriptum en Het Schiedams Boekhuis.
Literair café april: Lidewijde Paris

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws