maandag, 26 juni 2017 09:42

Literair Gezelschap vertelt het Verhaal van Schiedam

Schiedam - Voorzitter Bert van der Vliet van het Literair Gezelschap vertelt zaterdag 1 juli om 13.00 uur het Verhaal van Schiedam bij de Historische Vereniging op de Hoogstraat 74A.

Twee mannen komen elkaar tegen, ze willen iets met literatuur in Schiedam. “Jongens waren we – maar aardige jongens ” schreef Nescio. Ze benaderen nog enkele mannen en vrouwen waarvan ze vermoeden dat die dezelfde belangstelling hebben. Dromen, wilde plannen ontstaan in huiskamers en café’s. Er is enthousiasme genoeg. Op 6 juni 2016 wordt de stichting Literair Gezelschap Schiedam opgericht.

Waarom een gezelschap en geen genootschap? Is literatuur eilitair of mag het ook ordinair zijn? Wat is er aan literaire activiteiten tot nu toe gebeurd en wat staat er nog op de rol voor het komende seizoen? In ieder geval gaat het ook over de voetstappen die Gerard Reve in Schiedam heeft liggen. Voorzitter Bert van der Vliet doet alles uit de doeken. Welbespraakt en literair verantwoord.

Toegift
bekijk vóór of na het Verhaal de tentoonstelling over 250 jaar Plantage. En...om 15.30 kunt u meteen door naar de opening van de tentoonstelling Vaandels en Verhalen in het Stedelijk Museum.

Verhaal van Schiedam Literair Gezelschap Schiedam
Hoogstraat 74A Schiedam
Zaterdag 1 juli 13.00 uur
Toegang gratis

Literair Gezelschap vertelt het Verhaal van Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws