zondag, 24 september 2017 18:52

Literair Gezelschap zet in op grote namen

Schiedam - Het vorig jaar opgerichte Literair Gezelschap Schiedam kijkt tevreden terug op een geslaagd eerste seizoen, en met verwachting uit naar het tweede.

De samenwerking met de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs zal worden voortgezet, al zullen de Literaire Cafés voortaan niet op woensdag maar op de laatste donderdag van de maand worden gehouden. Donderdag 28 september gaan we om 20.00 van start met Frank Westerman in de Korenbeurs!

In het eerste seizoen werkte het LGS mee aan het Ferdinand Bordewijk weekend, en waren Herman Brusselmans, Bas Heijne, Bart Chabot, Lidewijde Paris en Nico Dijkshoorn te gast. Natuurlijk is het literair gezelschap dit jaar ook betrokken bij de activiteiten rondom de Piet Paaltjens Parade, en in het tweede seizoen komen grote namen aan bod zoals Vic van der Reijt, Douwe Draaisma en Tommy Wieringa. “We zijn samen met onze cultuurpartners hard bezig ons streven in te vullen,” aldus voorzitter Bert van der Vliet, “namelijk aandacht genereren voor schrijvers die in Schiedam zijn geboren of hebben geleefd. We wisten dat er genoeg mensen in Schiedam zijn die zich warmlopen voor alles dat met boeken te maken heeft, en de opkomst bij Literaire cafés bewijzen dat!”

Leden en abonnees van de nieuwsbrief zijn als eerste op de hoogte en kunnen een plaats reserveren. Al in het eerste jaar kreeg het gezelschap de ANBI status van de belastingdienst, en inmiddels lopen er al tientallen Schiedamse literatuurliefhebbers rond met een ledenpas. Ook de komende tijd wil het Literair Gezelschap Schiedam een stempel drukken op het literaire aspect in de stad!

Mail voor meer informatie, of om u in te schrijven voor de nieuwsbrief, naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt ook informatie vinden op www.literairgezelschap.nl en www.debibliotheekschiedam.nl.

Literair Gezelschap zet in op grote namen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws