maandag, 21 maart 2016 08:49

Loek Peters over het temmen van de Feeks

William Shakespeare Dood of Groot? In 2016 is William Shakespeare 400 jaar dood. Naar aanleiding hiervan wordt in de Bibliotheek Schiedam in samenwerking met het gloednieuwe Schiedamse stadsgezelschap De Stokerij, een serie van acht toneelstukken van Shakespeare behandeld in colleges met acteurs die zelf in het te bespreken stuk gespeeld hebben, of er dit seizoen in spelen.

Woensdag 30 maart behandelt acteur Loek Peters het toneelstuk Het Temmen van de Feeks. Dit is één van Shakespeare’s vroegste komedies over twee zusters, Bianca en Katherina (de feeks). Hun vader bepaalt dat Bianca niet mag trouwen voordat Katherina een man heeft, waarop twee aanbidders van Bianca het plan opvatten Katherina aan de man te helpen.

De meesten kennen Loek Peters als Berry, de kale crimineel in Penoza. Verder speelde hij in vele series en films als: 8ste groepers huilen niet, Oorlogsgeheimen, Homies en Bloed Zweet en Tranen. Ook was hij in 2014 kandidaat bij Expeditie Robinson. In het theater was Loek Peters lange tijd vaste acteur bij het Noord Nederlands Toneel, waarbij hij o.a. in 2006 Het Temmen van de Feeks speelde

De avond start om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek in de Korenbeurs en kosten €10,-. Er zijn ook strippenkaarten voor alle acht de colleges te koop voor € 60,-. Kaarten reserveren kan door te bellen naar 010 714 63 00 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Loek Peters over het temmen van de Feeks

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws