vrijdag, 15 juli 2016 08:59

Lokaal nieuws in een waanzinnige wereld

Schiedam - Natuurlijk: PopUpTv brengt het nieuws uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Maar soms gebeuren er dingen ver buiten onze streek die zo'n impact op iedereen hebben dat het lokale nieuws erbij verbleekt.

Toen gisteren het nieuws uit het Zuid Franse Nice bekend werd, waren ook wij verbijsterd. Ben je dan nergens veilig? Kun je dan zelfs met alledaagse dingen zoals een vrachtwagen aanslagen plegen? Het blijkt en het is niet te voorkomen. Dat besef maakt dat je het even niet meer weet. Als je nu naar buiten gaat dan zie je vrachtwagens rijden. Zitten daar ook terroristen in op weg naar onschuldige mensenmassa's? Natuurlijk niet maar je dĂ©nkt het wel even! 

En dat besef maakt dat het iedereen raakt. Buiten het feit dat vele toeristen Zuid Frankrijk bezoeken en dus ook Nederlanders, Schiedammers, slachtoffer hadden kunnen zijn en buiten het feit dat je als mens meeleeft met de onschuldige slachtoffers, maakt het gebruik van een vrachtwagen als moordwapen dat je anders naar de wereld kijkt. En dat is precies wat die ellendige  terroristen willen! Zij plegen aanslagen met zoveel mogelijk slachtoffers en zijn 'blij' als wij menselijk reageren.

Natuurlijk ebt ook dit vreselijke nieuws weer weg en gaan we ons weer druk maken om lokaal nieuws. Tot de volgende aanslag.

 

 

Lokaal nieuws in een waanzinnige wereld

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws