vrijdag, 15 september 2017 23:20

Ludieke acties van Irado op Brandersfeesten

Schiedam - Smaakt je kauwgom niet meer, of ben je klaar met je sigaret? Natuurlijk gooi je ook tijdens de Brandersfeesten je afval niet op straat. Op zaterdag 23 september wijzen ludieke acts je op het voorkomen van zwerfvuil in de stad.

Zoals het heurt
Waar laat je dat plakkerige stukje kauwgom als er geen smaak meer aanzit? En wat doe je met dat lege chipszakje? Tijdens de Brandersfeesten spreken diverse typetjes je hierop aan. De rokende dames uit de Jordaan bijvoorbeeld die hun ‘peukie’ netjes in de afvalbak gooien en niet op straat. Of de Quizmasters die je kennis testen over afvalscheiding en zwerfvuil. De Groene Helden zorgen er met jouw hulp voor dat de straten in Schiedam schoon zijn. De Zwervende Baronessen zijn met hun enorme en zeer kleurige baljurken van schoon zwerfafval een k(l)eurige verschijning. Aan de omstanders vertellen zij maar al te graag “hoe het heurt”. Je gooit uiteraard afval niet op straat maar in de vuilnisbak. De weinige stukjes kauwgomloze stoep wordt streng bewaakt door de Beveiligers.

Zwerfie-orkest
Voorgaande jaren waren ze een daverend succes. Daarom ontbreekt ook dit jaar het 'Zwerfie-orkest' niet tijdens de Brandersfeesten. Ze trommelen je letterlijk op om je (zwerf)afval gescheiden in te leveren. Voor ieder stuk zwerfvuil dat je netjes weggooit, zwelt het zwerfie-orkest aan. Er zit muziek in afval en dat laten we je weten ook!

Weg met zwerfvuil
Gemeente Schiedam en Irado geloven in een gezamenlijke aanpak in de strijd tegen zwerfvuil. Samen met inwoners. De acts tijdens de Brandersfeesten maken inwoners van Schiedam bewust van het voorkomen van zwerfvuil. Een evenement als de Brandersfeesten trekt veel bezoekers en is een drukke ontmoetingsplaats met daarom veel kans op vervuiling. Je afval buitenshuis hoort niet op straat maar in de afvalbak. En als je het afval ook nog eens gescheiden aanlevert, ben je helemaal goed bezig!
Ludieke acties van Irado op Brandersfeesten

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws