vrijdag, 25 maart 2016 14:51

Lyceum Schravenlant naar chic award gala in Amsterdam

nieuwe stadsblad

Leerlingen uit 4 havo van Lyceum Schravenlant hebben een uitnodiging op zak voor een chic award gala. Zij lopen in juni over de rode loper bij Science Center NEMO in Amsterdam:

Zij wonnen de voorronde van de landelijke videowedstrijd Tube Your Future.

Voor Tube Your Future interviewen leerlingen uit heel Nederland professionals uit de wereld van b├Ętawetenschappen en technologie. Veel leerlingen kunnen zich namelijk moeilijk iets voorstellen bij beroepen in dit veld. En dat terwijl er zo veel leuke en goed betaalde banen te vinden zijn in deze sector. Bovendien heeft Nederland technisch en wetenschappelijk talent hard nodig in de toekomst. Deze scholierenwedstrijd probeert hier iets aan te doen.

Alle leerlingen uit 4 vwo en havo maakten een beroepsfilmpje. Na een online stemronde werden tijdens een spannende avond op school door het aanwezige publiek en een kundige jury twee winnende filmpjes gekozen. Tirza, Sarah, Suraganie, Latisha en Rosalia interviewden een neurofeedbacktrainer. Isak, Nabil, Nergiz en Zehra spraken met een dierenarts.

Op 1 juni beslist een jury van prominenten uit het veld van b├Ętawetenschappen en technologie, het onderwijs en de media tijdens het award gala in Amsterdam of hun filmpjes tot de drie beste van het land horen.

Lyceum Schravenlant naar chic award gala in Amsterdam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws