donderdag, 10 december 2015 06:09

Lyceum Schravenlant schrijft 24 uur door voor mensenrechten

Voor het derde jaar op rij wordt er op Lyceum Schravenlant op 10 december, de internationale dag van de mensenrechten, 24 uur lang met de vrijheidspen geschreven.

Je kunt het gerust een traditie noemen: de 24-uurs schrijfmarathon op de Schiedamse school romdom de internationale dag van de mensenrechten. Leerlingen, medewerkers, ouders, buurtbewoners: iedereen die wil, kan meeschrijven. Ouderwets met pen en papier.

Hoe meer er geschreven wordt voor en aan mensen die groot onrecht is aangedaan, en hoe meer aandacht er is voor mensenrechten, hoe beter. Juist nu. Vorig jaar werden er op Schravenlant 1.048 brieven en kaarten geschreven. Tijdens het schrijven vinden vaak heel bijzondere gesprekken plaats met de jeugd over de situatie op de wereld.
Via een live-verbinding met de website van de school www.lyceumschravenlant.nl kunnen nieuwsgierigen in de gaten houden of er ├ęcht een etmaal lang wordt geschreven en er getuige van zijn of het record van 2014 wordt verbroken.

Naast de Amnesty International schrijfmarathon doen leerlingen en personeel deze week ook hun best voor Serious Request 2015. Er zijn verschillende acties op touw gezet om zoveel mogelijk geld op te halen: van een kerstmarkt met o.a. een vintage sale op woensdagavond 9 december vanaf 18.00 uur, tot een game-marathon van bovenbouwleerlingen. Op de website van de school laat de donatieteller de tussenstand zien.

De schrijfmarathon begon gisteren om 18.00 uur en eindigt op vandaag, donderdag 10 december, om 18.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen en mee te schrijven aan de Hugo de Grootstraat 4 in Schiedam.

Lyceum Schravenlant schrijft 24 uur door voor mensenrechten

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws