donderdag, 30 oktober 2014 15:20

Lyceum Schravenlant wint Award Duurzame Architectuur

Tijdens het congres Green Buildings op 30 oktober in de St@art in Apeldoorn is voor de vierde maal de Award Duurzame Architectuur uitgereikt. De inzendingen waren dit jaar van een hoog niveau, wat heeft geleid tot acht nominaties voor de prestigieuze prijs. Archtictenbureau Liag meldt op haar website; "Wij zijn trots met het winnen van de 1e prijs voor de nieuwbouw van Lyceum Schravenlant Schiedam!"

Het was voor de jury dit jaar een uitdaging om de nominaties voor de Award Duurzame Architectuur te bepalen. Volgens de jury lag het niveau van de inzendingen hoog en hebben alle projecten hun eigen bijzondere kwaliteiten. Uiteindelijk heeft de jury de volgende projecten genomineerd:

1. Biologische boerderij Veld en Beek, Doorwerth
2. Dunea, Zoetermeer
3. Lyceum Schravenlant, Schiedam
4. Tennet TSO (MCE gebouw), Arnhem
5. Distributiecentrum Nature's Pride, Maasdijk
6. Nutricia Research, Utrecht
7. Gemeentekantoor Europapark, Groningen
8. Watertoren Noord, Groningen

Bijzondere duurzaamheidsprestatie

De Award wordt uitgereikt aan een project met een bijzondere duurzaamheidsprestatie. De prestatie kan liggen op people, planet en profit aspecten. Voor het eerst dit jaar is er aandacht voor de circulaire economie en de circulariteit van gebouwen. De inzendingen laten zien dat duurzaamheid en circulariteit zowel in het proces als in technische aspecten kan worden geïntegreerd. Zo zijn er o.a. diverse samenwerkingsverbanden te herkennen in de verschillende inzendingen. Tevens is er veel aandacht besteed aan de flexibiliteit van de projecten en de geschiktheid voor andere toekomstige bestemmingen tijdens de levensduur.

De jury bestaat dit jaar uit Hidde van der Kluit (voorzitter jury), professor Anke van Hal (DGBC), Willem Lageweg (MVO Nederland), Titia Siertsema (UNETO-VNI) en Gijs Verweij (voorheen Wereldhave). Bram Adema (CFP) is secretaris. De drie meest inspirerende projecten worden beloond met de Award Duurzame Architectuur.

Bron: Liag Architecten http://www.liag.nl/nl/home/item83/

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws