maandag, 07 maart 2016 11:25

Lynne Maas mist NK door bizar incident

nieuwe stadsblad

Een ongebruikelijk incident kostte Lynne Maas de zege op het NK dressuur.

“Toen ging het mis”, noteerde de amazone gelaten op haar Facebookpagina, nadat ze haar paard Zamora tijdens een proef moest stoppen, omdat zijn tong over de stuurbeugel was geschoten. “Dan kan je niet meer sturen.”

Zoiets is een zeldzaamheid in de hippische wereld. “Ik heb het in de twintig jaar, dat ik de dressuur volg, nooit meegemaakt”, mokte de achterban. Nadat het euvel was verholpen kon ze weer verder, maar werd daarvoor door de jury bestraft. “Het komt wel goed”, beloofde Lynne Maas, die inmiddels gepromoveerd is naar de eredivisie van de dressuur. Ze maakte deel uit van het Nederlandse Fedcup-team en hoort bij tot het nationale kader. Het kwam tijdens de afsluitende kür inderdaad goed.

De zwaar verkouden Schiedamse won met overmacht en scoorde een vol punt meer dan de latere kampioene Marlies van Baalen. Dat punt was echter niet voldoende om de door het voorval met de beugel opgelopen korting teniet te doen. Zonder die aftrek had ze, maakte wat rekenwerk later duidelijk, de titel op haar naam geschreven. Met daarbij wel de kanttekening, dat de Olympische kandidaten op het NK ontbraken omdat dat, zo was het excuus, niet in de planning paste.

Tekst: Gerard Verver

Lynne Maas mist NK door bizar incident

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws