dinsdag, 14 april 2015 16:55

Maak een melkpakselfie en gooi uw drinkpak in de plastic bak

Maandag 13 april trapte wethouder Alexander van Steenderen af met een 'melkpakselfie' voor een facebook-actie van Irado. De actie is bedoeld als extra aandacht voor het scheiden van afval, in het bijzonder voor drankenkartons zoals melk-, yoghurt-, water- en vruchtensappakken. Lege drankenkartons mogen vanaf nu ook in de containers voor plastic verpakkingsafval.

Irado brengt de drankenkartons en plastic verpakkingsafval naar Sita in Rotterdam waar de afstoffen gesorteerd worden en als grondstof dienen voor nieuwe producten. Wethouder Alexander van Steenderen licht toe: 'Afval is allang geen afval meer. Gooiden we vroeger alles in één vuilniszak, nu weten we dat ons afval waardevolle grondstoffen bevat. Ook lege drankenkartons kunnen vanaf nu worden gerecycled. Zonde dus om lege drankenkartons bij het restafval- dat verbrand wordt- te gooien.'

Maak kans op prijzen met een 'melkpakselfie'

Op diverse (binnen)locaties wordt Schiedam opgevrolijkt door fotoborden: een bord waar volwassen hun hoofd door heen kunnen steken en een bord waar kinderen naast het 'melkpakmannetje' kunnen staan. Door de gemaakte foto's in te zenden of te delen op de facebookpagina van Irado, maken volwassen kans op een plastic tas gevuld met lekkernijen en een rondleiding bij sorteerder Sita in Rotterdam. Kinderen maken kans op leuke spellen.

Op de website van Irado staan de deelnemende locaties, voorwaarden en meer info. De facebookactie loopt tot 18 mei.

https://www.facebook.com/IradoNL?fref=ts

http://www.irado.nl/nieuws/doe-mee-met-onze-facebookactie-en-maak-kans-op-leuke-prijzen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws