dinsdag, 27 september 2016 13:44

Maassluis kleurt roze op 12 oktober

Maassluis - Maassluis krijgt een allereerste eigen Roze Viering, waarin iedereen zich thuis kan voelen. Met speciale aandacht voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT). De Roze Viering is een plek om seksuele diversiteit en de vrijheid van LHBT'ers te vieren.

In veel kerken, maar ook daarbuiten kunnen LHBT’ers niet zichzelf zijn. Ze zijn wel welkom, maar voelen vaak toch de afkeuring van de gemeenschap. Dominee Martijn van Leerdam van de Protestantse Gemeente Maassluis bedacht dan ook dat het goed zou zijn als er een dienst zou komen speciaal voor deze groep mensen en voor hen die deze mensen steunen. Vrijwel tegelijkertijd stemde de gemeenteraad van Maassluis unaniem in met het aanleggen van een regenboogpad, die staat voor de diversiteit die Maassluis rijk is. Zo is ook besloten, dat op 11 oktober (coming-out dag) het pad geopend wordt en de dag erna, woensdag 12 oktober, een viering gehouden wordt. Het thema van de viering is: Niets is sterker dan de liefde.

De dienst zit iets anders in elkaar als gebruikelijk. Zo zitten we niet in een kerkzaal, maar maken we gebruik van de theaterzaal van Theater Koningshof. Ook zal de muziekkeuze iets afwijken, van een orgel maken we geen gebruik. Tijdens de dienst komen ook mensen uit de LHBT-gemeenschap aan het woord. Ze vertellen over hun eigen ervaringen. Over verdrietige dagen, maar ook mooie momenten. Ook is er tijdens de dienst een gelegenheid om een kaarsje te branden, een wens op te schrijven en om de zegen te vragen. Ten slotte is er aan het einde van de dienst een gezellige borrel.

De dienst begint om 19.30 uur, inloop is vanaf 19.15 uur.

Locatie: Theater Koningshof aan de Uiverlaan 20 in Maassluis

Maassluis kleurt roze op 12 oktober

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws