dinsdag, 07 juli 2015 07:41

Maassluis nu toegankelijk voor pleziervaart met 19 jachten

Zaterdag 4 juli 2015 is de steiger voor passanten aan de Geerkade West geheel in stijl in gebruik genomen; met prachtig (zeil)weer en veel enthousiasme van omwonenden en belangstellenden. Kom en ervaar Maassluis!

Historisch Maassluis is nu toegankelijk voor de pleziervaart en tevens een extra stopplaats voor jachten als laatste haven naar zee en eerste haven vanuit zee. De steiger biedt plaats aan 19 zeil- en motorjachten tot circa 15 meter lengte met een breedte van maximaal 4½ meter.

Feestelijke handeling
Wethouder Kees Pleijsier opende de steiger feestelijk vanaf een grote zeilboot met de naam Dansen aan Zee. De boot was die ochtend om 07.30 uur vertrokken vanuit Hellevoetsluis en was precies om 16.00 uur aanwezig. Kees knipte het lint door, de boot meerde aan tussen twee andere boten van passanten en de confetti vloog vrolijk door de lucht. Hiermee was de steiger 'gedoopt' en wenste de wethouder namens het gemeentebestuur alle passanten een behouden vaart en een aangenaam bezoek aan Maassluis.

Kom en ervaar Maassluis!
Passanten die de haven van Maassluis met zijn beroemde sleepboten straks bezoeken, kunnen afmeren aan deze nieuwe passantensteiger aan de Geerkade West. Vanzelfsprekend worden de gasten ontvangen door de havenmeester. Eenmaal afgemeerd kunnen passanten de fraaie historische binnenstad van Maassluis op loopafstand met een bezoek vereren.

Drijvend & Duurzaam
De steiger is in verband met het getij drijvend gemaakt. De steiger bestaat uit drijvers, een gelast en gegalvaniseerd stalen frame, met een dek van composiet planken. Het dek is daardoor zeer duurzaam, slijtvast en behoeft weinig onderhoud.

Voorzieningen voor booteigenaren
Op de steiger zijn de benodigde voorzieningen zoals water en elektra aanwezig voor de booteigenaren. Aan de kop van de steiger is ook een vuilwaterinname station geplaatst. Sanitaire voorzieningen zijn er dit seizoen in tijdelijke vorm. Het streven is dat de passanten in het volgende vaarseizoen gebruik kunnen maken van een definitieve voorziening.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws