maandag, 14 september 2015 07:25

Maasstad Tediro - Hermes-D.V.S. 2-3

Vlak naast de Kuip speelde Hermes vanmiddag tegen Maasstad Tediro, dat zijn 1e wedstrijd gewonnen had.

In de beginfase kwam de thuisploeg scherp voor de dag. Met name langs de rechterflank werd er veel opgekomen. Na 10 minuten komen de groen-witten op een 1-0 voorsprong door een onoplettendheid na een blessurebehandeling.

De Schiedammers pakken na de vroege achterstand de draad snel op en komen er op een aantal momenten sterk uit. Op goed aangeven van Marius Lansbergen tikt spits Bas Kerkhof de verdiende gelijkmaker binnen.

Nog voor rust komen de Schiedammers op voorsprong. Lloyd Kalonga geeft een mooie steekpass op rechtsbuiten Ivan Anastacia. Die haalt de achterlijn en legt de bal uitstekend terug op de ingekomen Robbert Palm (foto) die rustig de 1-2 maakt.

In de 2e helft zet Hermes de lijn van de eerste 45 minuten goed door. Een uitgekookt hakje van Bas Kerkhof komt bij Marius Lansbergen terecht die zijn tegenstander zijn hakken laat zien en vervolgens in de korte hoek de 1-3 aantekent.

Twintig minuten voor tijd maken de Rotterdammers de aansluitingstreffer. Een tackle op de bal van verdediger Ies vd Tuyn wordt door de scheidsrechter bestraft met een penalty. Deze wordt vervolgens goed binnengeschoten: 2-3.

In het restant van de wedstrijd kan de thuisploeg geen druk meer zetten en houdt de goedkeepende Django Langkeet zijn goal schoon.

Een verdiende overwinning voor het team van Jerry Visser.

Maasstad Tediro - Hermes-D.V.S. 2-3

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws