maandag, 08 mei 2017 22:27

Manon Uphoff te gast in Literair Café

Schiedam - Schrijfster Manon Uphoff (Utrecht, 1962) begon al vroeg met tekenen en schrijven. Haar debuutbundel Begeerte uit 1995 werd onder andere genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. Sindsdien publiceerde ze romans, verhalenbundels, essays, novelles en een briefwisseling. Op 31 mei 2017 is ze te gast in het vijfde Literair Café in de Korenbeurs.

Het oeuvre van Uphoff wordt gekenmerkt door een grote beeldende kracht. Haar zinnen zijn talig mooi, en tegelijkertijd zo scherp als een fileermes. “Ïn haar vaak sensuele, en op zijn minst zinderende, verhalen etaleert Manon Uphoff een voorkeur voor het ongerijmde” aldus Cornald Maas in de Volkskrant in 1999.

Uphoff zal optreden in het literair café in de bibliotheek in De Korenbeurs op 31 mei 2017, van 20:00 uur tot 22:00 uur. Kaarten kosten € 10,00 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam) en zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan ook. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het Schiedams Boekhuis verzorgt de boekverkoop.

Literair Café
Het literair café wordt in samenwerking met het vorig jaar opgerichte 'Literair Gezelschap Schiedam' georganiseerd en vindt plaats op iedere laatste woensdag van de maand. Tijdens deze inspirerende literaire avonden kunnen de bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek, hun eigen leeservaringen delen en elkaar natuurlijk ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel. Kijk voor meer informatie op literairgezelschap.nl 
Manon Uphoff te gast in Literair Café

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws