vrijdag, 13 november 2015 12:31

Mantelzorgers laten zich zien

Laat je zien! Het thema van de week van de mantelzorg, werd op 10 november in het Wenneker pand in Schiedam wel heel letterlijk genomen. Mantelzorgers uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis waren te gast tijdens deze drukbezochte avond voor mantelzorgers. Zij gingen bij aankomst op de foto en kregen die foto aan het eind van de avond in een mooi lijstje mee naar huis. In de tussentijd bezochten zij een informatiemarkt en woonden een voorstelling van Lenny Kuhr bij.

Extra investeren

Wethouder Patricia van Aaken heette de mantelzorgers welkom namens de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis: "Onze drie gemeenten vinden de rol van mantelzorgers in de samenleving zo belangrijk dat we hebben besloten extra te investeren in mantelzorgondersteuning. Bij Minters Mantelzorg kunnen mantelzorgers terecht voor informatie, advies, cursussen en een goed gesprek. Wij willen zoveel mogelijk doen voor mantelzorgers zodat zij in staat blijven hun mantelzorgtaken uit te voeren."

Respijtzorg

Het thema van de informatiemarkt was respijtzorg. Respijtzorg biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen.Tijdens de informatiemarkt kregen de bezoekers informatie van instellingen zoals Meet the Parents, Seniorenwelzijn, de Zonnebloem, Argos Zorggroep, Careyn, Buurtzorg, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg, Sterren van de Stad, de Frankeland Groep, Zorggroep Eerste Lijn, de Oproepcentrale, VraagRaak.

Mantelzorgers laten zich zien

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws