woensdag, 03 mei 2017 08:26

Maquette De Levende Tuin in het Stadskantoor

Schiedam - Wilt u zien hoe u uw tuin groen en levendig kunt maken? Kom dan langs op het Stadskantoor van Schiedam om de maquette De Levende Tuin te bewonderen. Deze laat zien wat bewoners kunnen doen om een versteende tuin te veranderen in een levende tuin als oplossing voor onder andere wateroverlast, hitte en droogte.

De maquette toont een straat met voor- en achtertuinen waarin is te zien hoe groene elementen zijn toe te passen. Door gebruik van groen en natuurlijke materialen ontstaat een prettige omgeving voor mens en dier. Bovendien biedt een levende tuin veel voordelen: de groene omgeving vangt fijnstof en CO2 op en houdt regenwater langer vast. Meer informatie is te vinden op de website van De Levende Tuin.

Klimaatverandering
De zomers worden steeds droger en warmer en duren langer. Daarnaast zijn er vaker zwaardere regenbuien. In een versteende tuin spoelt 85% van het water op straat direct het riool in. De huidige riolering is daar niet op berekend. Daardoor ontstaat er snel wateroverlast en dat veroorzaakt schade. Een groene tuin zorgt ervoor dat het regenwater direct in de bodem wordt opgenomen. Daarnaast zorgt een groene tuin ook voor meer vogels, vlinders, bijen en andere dieren.

Maquette tot en met 11 mei in Schiedam
De maquette staat voor belangstellenden nog tot en met donderdag 11 mei in het Stadskantoor in Schiedam en gaat ingezet worden tijdens informatieavonden.

De maquette is een initiatief van de gemeenten Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Midden-Delfland, Westland, het Hoogheemraadschap van Delfland en RWS.
Maquette De Levende Tuin in het Stadskantoor

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws