vrijdag, 06 maart 2015 08:05

Marhinde Verkerk leert Schiedamse kinderen vallen

Op dinsdag 3 maart 2015 gaf voormalig wereldkampioene Marhinde Verkerk een grote judoclinic in de Margriethal. 350 basisschoolkinderen uit de wijk Nieuwland deden mee.

De kinderen hebben in de afgelopen zes weken met Schooljudo kennis gemaakt met de sport judo. Elke les stond een ander thema centraal. Marhinde Verkerk gebruikte leuke spelvormen om alles door te nemen wat de kinderen de afgelopen zes weken geleerd hebben. De clinic is mede mogelijk gemaakt door Sportinstituut Schiedam en Schooljudo, zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea en IT specialist Infotheek. De sportimpulsaanvraag door Sportinstituut Schiedam is ondersteund en begeleid door de gemeente Schiedam.

Waarde(n)vol stoeien

Schooljudo brengt basisschoolleerlingen twaalf weken lang plezier en kwaliteit, de eerste zes weken in de gymles en daarna is er een optie zes weken naschoolse lessen te volgen. Tegelijkertijd helpt het programma bij hun ontwikkeling op sociaal en motorisch gebied. Het programma is zorgvuldig samengesteld door valpedagoog Yos Lotens, wereldkampioen judo Ruben Houkes en kindertherapeuten van de Stichting Aandacht voor Pesten. Judoleraren van Sportinstituut Schiedam assisteren Marhinde Verkerk bij de clinic.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws