maandag, 09 januari 2017 16:27

Martijn Krijnen 10 jaar eerste dirigent van Radboud

nieuwe stadsblad

Schiedam - Het ging haast ongemerkt voorbij, maar afgelopen jaar was het toch echt 10 jaar geleden dat Martijn Krijnen 1e dirigent werd van het orkest van St.Radboud. Afgelopen week werd hij op de eerste repetitie van het nieuwe jaar alsnog in de bloemetjes gezet door voorzitter Helga Ezendam.

Martijn nam in 2006 het stokje over van topdirigent Chris Leenders en wist met het orkest vele successen te boeken. Hoogtepunten waren ongetwijfeld de voortzetting van het evenement Schiedam Proms in 2009, 2011 en 2014, de concertreis met het orkest naar Praag in 2008 en de promotie in 2013 naar de 1e divisie van Nederlandse amateur-muziekgezelschappen. In deze periode leerde Martijn ook zijn grote liefde kennen en trouwde in 2010 met orkestlid en hoboïste Renske. Naast zijn dirigentschap is Martijn ook invaldirigent bij het leerlingenorkest en docent slagwerk.

Wil jij ook meespelen in het Radboudorkest onder leiding van Martijn Krijnen en bespeel je een blaasinstrument of slagwerk? Kom eens kijken bij een repetitie op dinsdagavond van 20 tot 22 uur in het verenigingsgebouw De Noord aan de Kerkweg 46a in Schiedam-Kethel. Meer info op www.sintradboud.nl !

R

Martijn Krijnen 10 jaar eerste dirigent van Radboud

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws