zaterdag, 06 februari 2016 23:39

Martino presenteert cd in De Herinnering

nieuwe stadsblad

Hij is steward, hij heeft met zijn vriend Joop een café en hij staat aan het begin van een zangcarrière. Martino Burger vraagt zich af of hij al die bezigheden voor langere tijd kan combineren.

Maar als hij op zondag 14 februari zijn eerste cd presenteert in café De Herinnering, dat hij samen met Joop Damen uitbaat, dan combineert Martino in elk geval twee van zijn favoriete bezigheden zonder dat het elkaar in de weg zit.
Die eerste single-cd heet ‘Het is over’ en hij zingt er twee liedjes op, die geschreven zijn door Brigit van den Heuvel uit Schiedam en John Collee uit Rotterdam. Brigit maakte ook de melodieën van beide nummers.

Veel meer

Brigit heeft hem ontdekt. Als bezoekster van De Herinnering hoorde zij Martino voor het eerst zingen. Ze dacht: ,,Met zo’n stem kan veel méér.’’ Ze schreef een songtekst en stuurde het op, maar omdat Martino als steward van de KLM veel in het buitenland was, hoorde ze niet snel een reactie. Toch was Martino nieuwsgierig en hij belde ondanks dat hij ver van huis was terug. Na hernieuwde kennismaking bleek het zangtalent het nummer snel onder de knie te krijgen. Op zondag 22 november maakten ze een ‘wereldreis’ naar Baflo in Groningen om in de studio van Dodiproductions twee nummers in te zingen voor zijn eerste single-cd. Dodiproductions is eigendom van Anne Alma, die ook zingt.

Live-opname

Op zondag 31 januari volgde het definitieve inzingen en de mastering. Op zondag 7 februari is er een live-opname voor de videoclip in het Julianapark, die gemaakt gaat worden door Robert Vegt met medewerking van Franka van Rhijn. Weer een week later is dan de presentatie. Daaraan werken meer artiesten mee: Bonnie St. Claire, José Hoebee (Luv’), Grace Reece, Anne Alma, Saline Mare, Aagje Vermaning en de Vlaamse Aïssa Pipeleers. De presentatie wordt die dag verzorgd door Joop.

Bonnie

,,Bonnie is een goede vriendin van ons,’’ zegt Martino. ,,Zij treedt vaker bij ons op. Joop en ik hebben hiervoor cafés gehad in Rotterdam, Rijswijk en Delft en we noemden onze zaken naar nummers van Bonnie. Ook De Herinnering is naar een song van Bonnie genoemd.’’
De Herinnering is het voormalige café Valentijn op de hoek van de Korte Dam en de Hoogstraat, vroeger ook wel café De Dam geheten.

Martino presenteert cd in De Herinnering

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws