woensdag, 01 maart 2017 00:40

Maurits Eikenhout bezig aan laatste seizoen HCS Dames 1

Schiedam - Na een periode van vijf jaar heeft Maurits Eikenhout kenbaar gemaakt na dit seizoen 2016-2017 te zullen stoppen als trainer/coach van HC Schiedam Dames 1. Het Bestuur en de commissie Tophockey van HC Schiedam respecteren zijn keuze. Eikenhout vindt dat het tijd wordt dat er een nieuw gezicht voor de groep komt te staan en is zelf ook aan een andere uitdaging toe.

Volgens voorzitter Tophockey Paolo Icario heeft Eikenhout het spel van Dames 1 op HC Schiedam met een jong team naar een hoger niveau weten te tillen, waarbij het doorstromen van de eigen jeugd en attractief spel altijd centraal stonden. De ploeg staat momenteel in de 1e klasse op een zeer verdienstelijke vierde plaats en heeft bovendien nog uitzicht op de play-offs.

Zelf vermeldt Eikenhout (51) dat zijn keuze niet de makkelijkste is geweest. "Het loslaten van speelsters waar ik al heel lang en zeer intensief met erg veel plezier mee werk en de hechte band binnen het begeleidingsteam maakten de beslissing om te stoppen verschrikkelijk moeilijk. Ook omdat er nog veel rek in de groep zit. Toch denk ik dat het voor de meiden beter is als er een nieuwe coach komt die met een andere visie voor verfrissing en progressie kan gaan zorgen".

HC Schiedam is inmiddels op zoek naar een nieuwe trainer/coach voor het eerste damesteam.
Maurits Eikenhout bezig aan laatste seizoen HCS Dames 1

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws