zaterdag, 20 juni 2015 10:30

Meedenken over smart living voor senioren in ParkEntree Schiedam

In Schiedam komt een buurt voor actieve senioren, ParkEntree. ParkEntree gaat 90 nieuwe woningen tellen en komt aan de Parkweg, bij de toegang tot het Beatrixpark. Het team van Senior Smart Living, dat ParkEntree ontwikkelt, presenteert tijdens een co-creatiebijeenkomst op woensdag 24 juni het voorlopig ontwerp voor de woningen en nodigt geïnteresseerden uit om mee te denken over de invulling van het thema 'Smart' in het plan.

Levensloopbestendige eengezinswoningen en appartementen

ParkEntree krijgt een vijftal verschillende woningtypen, drie typen grondgebonden woningen en twee typen appartementen. Er komen zowel koop- als huurwoningen. In alle woningen liggen de woonkamer, keuken, slaap- en badkamer op hetzelfde niveau, levensloopbestendig en duurzaam. Er zijn mooie ruime terrassen en balkons op het zuiden en de hoven tussen de woningen zijn ingericht om lekker te kunnen ontspannen en mensen te ontmoeten. Ook komt er een clubhuis in ParkEntree, waar en van waaruit verschillende activiteiten kunnen worden ondernomen.

ParkEntree en haar woningen zijn ontworpen op basis van veel input van de toekomstige bewoners. Zij hebben in twee co-creatiebijeenkomsten meegedacht over de plattegronden, architectuur, voorzieningen, en buitenruimte. Woensdag 24 juni vindt de derde co-creatiebijeenkomst plaats, met als nieuw element dus de invulling van het thema 'Smart'.

Veel mogelijkheden voor slimme en simpele technologie
Want ParkEntree wordt ook slim. Door de ontwikkeling van het 'Internet of Things' kan veel slimme en simpele technologie in huis en buurt worden toegepast om bewoners te ontzorgen en met elkaar te verbinden. Op afstand bedienbare ramen en gordijnen zijn een heel simpel voorbeeld, er wordt straks veel meer mogelijk. Het ontwikkelteam van Senior Smart Living wil graag weten waarnaar behoefte is bij geïnteresseerden voor ParkEntree.

Tineke Groenewegen, marketingmanager bij Blauwhoed en nauw bij de ontwikkeling van ParkEntree betrokken, vertelt: "We gaan samen in op wat het 'Internet of Things' precies is, maar vooral ook op wat dat zou kunnen betekenen voor onze leefomgeving - aan de hand van concrete voorbeelden. En we staan stil bij hoe consument en technologie elkaar steeds meer beïnvloeden. Hoe we dat in ParkEntree willen doen? Kom aanstaande woensdag meepraten!"

Namiddag 24 juni in Lyceum Schravenlant
De derde bijeenkomst voor ParkEntree Schiedam vindt plaats op woensdag 24 juni van 16.00-17.30 in Lyceum Schravenlant te Schiedam. Meer informatie is nu al te vinden op www.parkentree.nl.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws