vrijdag, 11 november 2016 09:40

Meer betalen voor peuterspeelzalen bij hoger inkomen

Schiedam - Net als in de rest van Nederland gaan ouders in Schiedam meer betalen voor de peuterspeelzaal naarmate hun inkomen hoger is.

Wethouder Mario Stam: “Zo blijft de peuterspeelzaal voor ouders betaalbaar en kan de gemeente de peuterspeelzaal ook in de toekomst blijven subsidiëren. Dat is belangrijk want peuterspeelzaal is goed voor kinderen.”

Nu betalen alle ouders een eigen bijdrage van €105 per jaar per peuter in de gesubsidieerde peuterspeelzaal. Ouders met een belastbaar jaarinkomen tot €25.000 gaan vanaf 1 januari 2017 minder dan die €105 betalen. Een paar voorbeelden: ouders met een belastbaar jaarinkomen van €35.000 gaan vooralsnog €190 per jaar betalen en bij €100.000 is de ouderbijdrage €958 per jaar.

Geen belemmering

“De peuterspeelzaal is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. De eigen bijdrage hoeft voor ouders geen belemmering te zijn om hun peuter die kans te geven. Als zij de eigen bijdrage écht niet kunnen betalen, kunnen ze een beroep doen op bijzondere bijstand. Ouders krijgen voorlichting over de veranderingen en worden waar nodig geholpen bij het aanvragen van Kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst”, aldus de wethouder.

Twee, drie of vijf dagdelen gesubsidieerde peuterspeelzaal

Peuters - kinderen van 2,5 tot vier jaar - kunnen twee, soms drie dagdelen naar de gesubsidieerde peuterspeelzaal. Voor sommige peuters is het volgens het Centrum voor Jeugd en Gezin voor hun ontwikkeling belangrijk om vijf dagdelen naar de peuterspeelzaal te gaan. In dat geval betalen de ouders een eigen bijdrage voor maximaal twee dagdelen. Alle Schiedamse peuterspeelzalen zijn verbonden aan een Schiedamse basisschool zodat de kinderen eenvoudig kunnen doorstromen.

Meer betalen voor peuterspeelzalen bij hoger inkomen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws