maandag, 25 september 2017 15:22

Meer dan 200.000 bezoekers voor Brandersfeesten Schiedam

Schiedam - Het grootste evenement van de regio trok dit zonnige weekend meer dan 200.000 bezoekers! Dat kwam niet alleen door het aantrekkelijke programma.

We schreven het al eerder: bezoekers, betrokken organisaties, vrijwilligers en ondernemers die zich enorm hebben ingezet, hebben deze 33e editie als ouderwets gezellig ervaren.   Het weekend begon eigenlijk al op de donderdag met het binnenvaren van de 180 schepen in de haven. Na jaren van herstel aan de kade lagen de schepen gemoedelijk zij aan zij om bekeken te worden door bezoekers uit Schiedam en de hele regio die alvast een kijkje kwamen nemen bij al dat gemanoeuvreer en bij de opbouw van de kermis, die in het Brandersfeestenweekend jong en oud heeft laten draaien, spelen en snoepen.

Het mooie weer was ook gunstig voor de horeca bezoekers. Zij genoten 3 dagen van de terrassen, de (live) muziek en in late uurtjes van de gemoedelijk sfeer tijdens hun wandeling van kroeg naar kroeg.

De 250 deelnemers aan de Branderszwemtocht zwommen dit jaar ook door de Lange Haven, die dit weekend bijzonder sfeervol was met de historische schepen en oude ambachten. De zwemmers zorgden wederom voor een spektakel net zoals de Schiedamse scoutingverenigingen dat deden met hun waterspelen. Maar het hoogtepunt van deze massaal bezochte Brandersfeesten was wel de Gondelvaart!  Na jaren van afwezigheid hadden duizenden bezoekers al vroeg op de zaterdagavond een plekje op de kade gevonden om al die feestelijk verlichte en versierde schepen te aanschouwen.

Door de samenwerking met alle betrokken partijen in Schiedam was er deze editie ook de mogelijkheid om geïnformeerd te worden of goede koopjes te halen. Dat vond het publiek een goede afwisseling naast al dat feest met theateracts, demonstraties, shantykoren, muziek, theateracts en eten & drinken bij de horeca en foodtrucks.

Het besluit om net als vroeger met de vuurwerkshow de Brandersfeesten te laten afsluiten was een goed zet. Het deed de duizenden bezoekers aan deze schitterende show beseffen, dat het feest erop zat en men weer een jaar moet wachten tot de volgende editie van dit grootste en gezelligste evenement van Schiedam ‘De Branderfeesten’ weer bezocht kan worden….

Gelukkig hebben we de reportages van PopUpTv nog! En een hoop foto’s, die zie je binnenkort op www.brandersfeesten.nl
Meer dan 200.000 bezoekers voor Brandersfeesten Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws