woensdag, 15 april 2015 13:02

Meer groen en minder tegels

U woont in een huis met een tuin. Maar is uw tuin ook groen? Groen in de tuin en een heg in plaats van een houten schutting hebben allerlei voordelen: meer groen is bewezen gezond, trekt vogels en vlinders aan en zorgt voor een beter en prettiger leefklimaat in de stad.

Met veel stenen en beton en weinig groen kan de warmte 's zomers niet weg en loopt de temperatuur flink op. Tegeltuinen geven ook problemen met afwatering, want het regenwater kan niet wegzakken in de grond. Genoeg redenen om uw tuin wat groener te maken! Doet u mee?
En, een groene tuin hoeft niet meer tijd te kosten dan een betegelde tuin. Hieronder staan daarvoor een paar handige tips.

Tips voor groen met weinig onderhoud:
Gebruik bodembedekkers. Als die na een jaar hun weg hebben gevonden is er geen aarde meer te bespeuren. Onkruid krijgt weinig kans. Water geven is bijna niet nodig want in een volgroeide tuin zoeken plantenwortels het water op en de bodem droogt minder snel uit.Koop geen heesters of bomen die te groot zijn of kunnen worden voor uw tuin.Kies voor vaste planten in plaats van eenjarigen. Vaste planten komen elk voorjaar weer op, u hoeft niet elk jaar nieuwe te planten.Parkeert u op eigen terrein? Denk dan eens aan waterdoorlatende tegels. Zo laten bijvoorbeeld grind of kleine klinkertjes nog wel wat water door en zijn daardoor veel minder schadelijk dan een tegelverharding.Probeert u zich eens in te beelden hoe uw tuin eruit ziet als er een paar tegels weg zijn en daar dan wat mooie planten staan. Het kan uw hele tuin opfleuren.

Meer tips of de brochure ontvangen? Kijk op www.boombehoud.nl .

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws