vrijdag, 27 november 2015 22:20

Meesporten voor iedereen

Schiedamse maatschappelijke instellingen en sportaanbieders waren goed vertegenwoordigd bij de Netwerkbijeenkomst Aangepast Sporten op donderdag 26 november.

Wethouder Gouweleeuw: “ Voor mensen met een beperking is bewegen en sporten soms niet vanzelfsprekend. Ik ben blij met deze extra aandacht voor Aangepast Sporten. De gemeente Schiedam vindt het belangrijk dat iedereen kan bewegen en sporten. Naast het feit dat sporten goed is voor de gezondheid, is sporten ook nog eens heel leuk. Door het beoefenen van een sport of door mee te doen aan een beweegactiviteit hoor je ergens bij en ontmoet je nieuwe mensen. ”

Sportaanbieders zoals Pameijer, ASVZ , Middin, Excelsior’20, Stichting GJVW, Yohan Dojo Team Takeshi en Club Extra waren aanwezig. Zij organiseren beweeg- en sportaanbod voor mensen met een beperking, zoals G-voetbal, zwemmen of gymmen. Ook wethouders Gouweleeuw en Van Aaken waren aanwezig.

De bijeenkomst werd georganiseerd door Stichting Mee in samenwerking met de gemeente Schiedam. SportMee van Stichting Mee biedt kosteloos begeleiding aan Schiedammers met een beperking zodat zij kunnen deelnemen aan een passende beweeg- en/of sportactiviteit. Ook ondersteunt SportMee sportaanbieders bij het opzetten of verbeteren van hun aangepast sportactiviteiten. SportMee is te bereiken via 010-2821111 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meesporten voor iedereen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws