maandag, 01 mei 2017 10:58

Meevaren op historische zeillogger nu mogelijk

Vlaardingen - Is varen op zee voor u een uitdaging en bent u liefhebber van de Engelse cultuur dan is dit uw kans!

De 100e verjaardag van de Vlaardingse stadslogger de Balder in 2012 was aanleiding voor een historische zeereis met enkele van oorsprong Vlaardingse zeilende loggers op zoek naar de sporen van de haringvisserij. 'In het kielzog van die historie organiseren wij nu een jaarlijkse zeiltocht naar een of meer pleisterplaatsen van weleer.' vertelt Bert Otto, bestuurslid van de Stichting Zeillogger Balder.  

Dit jaar kunnen een aantal Vlaardingers, samen met een vrijwilligers van de Stichting Zeillogger Balder, meevaren! Ze gaan eerst op zeiltraining om zo te ervaren wat voor zaken er komen kijken bij het zeilen met een oude haringlogger.

De eerste BCC ligt bij vele opvarenden nog vers in het geheugen. Mooie verhalen doen de ronde over de tocht naar Great Yarmouth in 2012. 'Tijdens de laatste reis, vorig jaar, meerden wij o.a. aan in de oude vissersplaats Ipswich en Ramsgate en deelden wij visserijverhalen met de inwoners en zagen wij hoe men daar met hun verleden van de Visserij omgaat. Cultuur en historie is voor de Engelsen heel belangrijk'.

BCC 2017
'Op woensdagavond 17 mei schepen wij in, om de volgende dag voor de zesde keer het ruime sop te kiezen, in het kielzog van de Vlaardingse haringvissers uit de vorige eeuw.
De VL92 (de Balder) zal er deze keer helaas niet bij zijn, aangezien zij gereedgemaakt wordt voor de zeiltocht 'Oostende voor Anker'. We varen met de Gallant, een zusterschip van de Balder, gebouwd in 1916 bij de werf Figee in Vlaardingen. Wij zeilen door het Kanaal. Afhankelijk van de wind gaan wij een bezoek brengen aan een van de vele (vissers) plaatsen langs de Engelse oostkust.

Wij ronden de reis af op 24 mei in Oostende. Hier ontmoeten we de Balder en vele andere indrukwekkende zeilschepen.

Het verblijf aan boord van een zeilende logger (tallship) is gezellig en van alle gemakken voorzien. Je slaapt in een hut met maximaal vier personen. Eten en drinken wordt verzorgd, maar zodra wij afvaren verwachtten wij wel dat je gedurende de tocht als bemanningslid meewerkt.

Voor meer informatie of aanmelden mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meevaren op historische zeillogger nu mogelijk

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws