Meldpunt vuurwerkoverlast.nl voor het vijfde jaar open
zaterdag, 24 december 2016 22:27

Meldpunt vuurwerkoverlast.nl voor het vijfde jaar open

Schiedam - Voor het vijfde jaar op rij is het meldpunt vuurwerkoverlast.nl weer geopend. Overlast, schade of gevaarlijke situaties door vuurwerk kunnen daar worden gemeld. Het meldpunt is een initiatief van 30 lokale GroenLinks-fracties, waaronder GroenLinks Schiedam.

Vorig jaar kwamen er bij het meldpunt vuurwerkoverlast.nl uit het hele land ruim 89.000 vuurwerkklachten binnen. Dat was een stijging van 18.000 ten opzichte van het jaar daarvoor.

Met het meldpunt wil GroenLinks in kaart brengen hoe groot de overlast is door vuurwerk. Jaarlijks wordt er voor miljoenen euro's aan schade veroorzaakt door vuurwerk en hebben er duizenden mensen last van. GroenLinks gebruikt de meldingen om te pleiten voor meer maatregelen tegen vuurwerkoverlast. "De beste oplossing is om vuurwerk alleen nog door professionals af te laten steken", zegt GroenLinks-raadslid Katinka de Rover. “Dan zijn we af van de overlast, schade en ongelukken." GroenLinks Schiedam diende eerder dit jaar een initiatief in dat heeft geleid tot een uitbreiding van het aantal vuurwerkvrije zones en meer preventieve maatregelen.
Meldpunt vuurwerkoverlast.nl voor het vijfde jaar open

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws